Utazás előtti teendők – Ne felejtsétek otthon!

2022.04.26.

Utazás előtti teendők – Ne felejtsétek otthon!

2022.04.26.

utazás előtt nyaralás előtt

A Mirabella Camping szolgáltatásainak tekintetében talán a Balaton legjobb kempingje, de érdemes végiggondolni még az utazás előtt, hogy mik azok a tárgyak, amelyek elengedhetetlenek lehetnek a nyaralás alatt. Ilyen lehet a konzervnyitó vagy a dugóhúzó…

 

Ti is szoktatok listát írni utazás előtt?

Emlékszem, amikor gyerek voltam, anyukám egy papírra írta össze már hetekkel az utazás előtt, hogy mi az, amit mindenképp be kell pakolni. Ha valami hiányzott otthon a listáról, akkor még bőven volt ideje megvásárolni vagy elintézni.

A lista nemcsak arra volt jó, hogy az utazás előtt ne maradjon otthon semmi, hanem amikor vége volt a nyaralásnak, ugyanez alapján pakoltunk vissza mindent a bőröndbe vagy hátizsákba, hogy a szálláshelyen se felejtődjön semmit.

 

Érvényes személyi okmányok a gyerekeknek is!

Ezt nem lehet boltban megvenni és jó, ha az utazás előtt ellenőrizzük az érvényességüket, mert ezek hiányában nem tudunk megszállni sehol, mert az érvényes úti okmányokat a szálláshelynek a VIZA szoftverbe regisztrálnia kell.

Ennek hiányában hiába van foglalt szálláshelyünk, nem fogjuk tudni elfoglalni.

Ebben a cikkben bővebben írtunk erről »

 

Amit mindenképp érdemes bepakolni

A Mirabella Campingben mindent megtaláltok a komfortos kempingezéshez. A kemping területén belül van ABC, étterem és 2 büfé is, ennek ellenére pár apróságra azért mindenképp érdemes odafigyelni.

 

Mirabella Camping - utazás előttMire figyeljünk utazás előtt – Mirabella Camping Zamárdi

Indulás előtt

Amikor elindulunk, érvényes okmányok, kulcs, telefon, pénztárca, szemüveg, napszemüveg, öngyújtó vagy gyufa és egy mindentudó bicska (ha nincs ilyenetek, akkor érdemes még dugóhúzót és konzervnyitót is bedobni, biztos, ami biztos). Ezekkel már biztosan „túlélitek” a nyaralást.

 

Speciális higiéniai termékek

Mindenkinek megvannak a maga tisztálkodási és testápolási szokásai, szóval ezeket jobb otthonról hozni, főként ha ráadásul ragaszkodunk egy-egy márkához vagy típushoz. Naptej, bőrápoló, arckrém, borotválkozáshoz szükséges szerek például semmiképp se maradjanak ki a csomagból.

 

Utazás gyerekekkel

Ha csecsemő is utazik velünk, akkor arra külön figyelmet kell szenteljünk, hogy legyen elegendő pelenka, popsitörlő, popsikrém, megfelelő naptej, sampon.

Mivel kézmosásra bizonyos esetekben, mint például a túrák, nincs mindig lehetőség, ezért jó, ha bepakoljuk ezeket a kézipoggyászunkba még az utazás előtt.

 

Gyógyszerek, elsősegély

Ez talán az egyik legfontosabb kategória, főként ha valaki állandó jelleggel szed gyógyszert. Ezeket mindenképpen előre készítsétek ki, és azt is nézzétek meg, hogy az utazás teljes időtartamára legyen elegendő mennyiség belőlük.

Ha szerencsések vagytok, és semmilyen orvosság szedésére nem szorultok, azért nem árt, ha egy-két alap gyógyszert mégis magatokkal visztek. Fejfájás, láz, fogfájás bármikor jelentkezhet, ezért egy lap fájdalomcsillapítót érdemes bedobni, még ha teljes egészében haza is hozzuk.

Gyerekek számára külön, hasonló célra szánt készítmény szintén nagy segítség lehet, ha épp a picinél jelentkezik valamilyen kellemetlen tünet.

Mivel kisebb-nagyobb balesetek a gyerekeknél szinte mindig esélyesek, ragtapasz, védő- vagy fertőtlenítő kenőcs se baj, ha épp kéznél van. Amivel kevesebben szoktak számolni, az a környezetváltozás vagy az idegen ételek miatti hasmenés.

A sebtapasz vagy a hasfogó azonnal kéznél van, ha még az utazás előtt bepakoltuk..

 

Rovarok ellen

A rovar elleni spray és egyéb termékek bizony kimondottan hasznosak lehetnek, ha a természet közelében töltjük a nyaralásunkat. Mindig tájékozódjunk, hogy azon a területen, ahová éppen indulunk, milyen rovarok zavarhatják meg a nyugalmunkat, és eszerint válasszunk ellenük védelmet.

 

Alapcsomag

Ami szinten sose maradjon ki a pakkból: fürdőruha, törölköző, pokróc papírzsebkendő, WC papír, meleg pulcsi, esőkabát, kulacs, sőt valamilyen folyadék is, talán legjobb a víz, amit utazás közben inni tudunk.

 

Milyen extrák vannak a Mirabella Campingben, amik leegyszerűsítik a pakolást?

 

Babacsomag

A Mirabella Campinben odafigyeltünk arra, hogy ha kisbabával érkeztek, ne kelljen a fél háztartást magatokkol hoznotok. Egyik ilyen extra szolgáltatás ezért a babacsomag, amit ingyen vehettek igénybe. Kiságyat és a hozzá való textíliát, kiskádat és etetőszéket is tartalmaz a csomag, így máris könnyebb lesz az életetek.

 

Mosógép

Nagy könnyebbség az is, hogy a kempingben mosni is tudtok. Így, ha akár hosszabb időre is érkeztek, nem kell  több váltásnyi ruhát magatokkal hoznotok. A mosógépek zsetonnal működnek, amit a recepción tudtok váltani.  Szóval nyugi, nem kell több kiló ruhát magatokkal cipelnetek.

 

Biciklikölcsönző

Szerencsére, már egyre többen mozognak a nyaralás alatt, és a kirándulásokra is szívesebben használnak környezetbarát eszközöket, mint például biciklit. A kerékpárok utaztatása azonban, főként ha egy többtagú családról beszélünk, macerás lehet, ezér kerékpárokat is tudtok kölcsönözni a kempingben.

 

És ami a legfontosabb!

Ne felejtsetek el időben szállást foglalni 😀