Biciklis szállás a Balatonnál

2022.02.14.

Biciklis szállás a Balatonnál

2022.02.14.

biciklitúra Balaton - Mirabella Camping Zamárdi kerékpár bérlés

A balatoni nyaralás már régen nem csak a vízről és strandolásról szól. Számtalan turisztikai és sportolási lehetőséget kínál a környék. A balatoni bicikliút kiépítése óta akár körbe is bringázható a magyar tenger, út közben pedig rengeteg kaland és látnivaló vár Benneteket.

TIPP
Mielőtt azonban bicajjal útnak indulunk érdemes a biciklis szállásokat előre megtervezni és lefoglalni.

Indulhat a biciklitúra!

A balatoni bicikliút összesen 205 km hosszú. Erre a távra, nemcsak a profik, de akár családok vagy baráti társaságok is vállalkozhatnak, akik szívesen töltenének együtt pár napot vidám sportolással. Ilyenkor azonban érdemes előre megtervezni az útvonalat, a közbeiktatott látnivalókat és természetesen a szállást is. Ezt a távot ugyanis, persze erőnléttől függően, leginkább 2-4 nap alatt lehet megtenni. Aki lazábbra venné a tempót napi 50-60 km-rel számolhat. Ennyi még egy kamasznak is simán belefér egy napba. De mindenki a saját tempóját és kitartását ismeri a legjobban, úgyhogy ehhez mérten tervezzétek be a szálláshelyeket is, hogy pihenésre is jusson idő.

Mirabella Camping Zamárdi - ideális biciklis szállás

Kerékpárbérlés – Mirabella Camping Zamárdi 

Mirabella Camping az ideális biciklis szállás!

Ha már megterveztétek az útvonalat, és Zamárdi útba esik, akkor szálljatok meg a Mirabella Campingben, ami ideális biciklis szállás. Családokat, barátokat vagy egész csapatokat is tudunk fogadni, így a társaság egy helyen szállhat meg. A mobilházakban  4 felnőtt és 2 gyerek kényelmesen elfér,  és még olcsóbb is mint egy hotel.

Mi is tudjuk, hogy a kerékpártúráknak leginkább a tavaszi és az őszi időszak kedvez, amikor még nincs túl nagy meleg. A Mirabella Campingben ezért már április 21-től fogad vendégeket egészen szeptember végéig. A hűvösebb éjszakáktól sem kell tartani, hiszen minden mobilházunk fűthető. Ráadásul házainkban mindent megtaláltok, amire szükségetek van, így nem kell magatokkal cipelni a fél háztartást, hogy komfortosan érezzétek magatokat.

Ha kisebb gyerekekkel érkeztek, akkor is jól fogjátok magatokat érezni, mert kempingünk teljesen családbarát. Ilyenkor persze érdemesebb rövidebb szakaszokban gondolkodni és csillagtúrákat tenni. A bicajozás a kicsiknek is óriási élmény lesz. Egy szó mint száz, akár hosszabb balatoni biciklitúrát terveztek, akár rövidebbet, kényelmes mobilházainkban jól fog esni a pihenés.

Tipp: Ha biciklis szállást kerestek, ne feledjétek, április 21-től szeptember 30-ig nyitva vagyunk, kérjétek ajánlatunkat.

A Mirabella Camping nem csak biciklis szállás

Kerékpárt is kölcsönözhettek nálunk, ha nem akartok, vagy épp nem tudtok magatokkal hozni. Ezt a recepción kérhetitek, de emellett további sportolási lehetőségként rendelkezésre állnak sportpályáink, a gyerekeket pedig egy teljesen felújított játszótér várja. Étkezésre és egy kis felfrissülésre is van lehetőség a kemping területén – az éttermek és büfék kiváló minőségű ételekkel és italokkal szolgálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kemping egész területén ingyenes WiFi elérést is biztosítunk, ami jól jön a túraútvonalak megtervezéséhez. A Mirabella Camping ideális biciklis szállás!

Néhány tipp a balatoni biciklitúrához

Zamárdi – Siófok

A Zamárdi – Siófok közötti szakasz körülbelül 10 km, ami kerékpárral 1 óra alatt letekerhető. Ezen a szakaszon a parttól kicsit távolabb eső túrát is be lehet iktatni, így útközben megnézhetitek a zamárdi Kőhegyi-kilátót. Elindulhattok Balatonföldvár irányába is, ahol úti cél lehet a Hajózástörténeti Látogatóközpont. Ez egy rövid kerékpártúra, amit gyerekekkel is be lehet vállalni.

A Dél-balatoni kerékpárút térképét itt találjátok »

Zamárdi – Tab – Zamárdi

Zamárdiból egy 50 km-es kerékpárútvonal is indul, amely érinti Tabot, majd a visszaúton megnézhetitek a Kőröshegyi Kilátót. Ez egy egész napos program is lehet. Mivel körtúráról van szó, mindig láthattok valami újat.

Ezt az útvonalat itt találjátok »

Zamárdi – Szántód

Szántódi Rév 1,5 km-re fekszik a Mirabella Campingtől, ahová körülbelül 10 perc alatt áttekerhettek. Innen indulnak kompjáratok Tihanyba, ahol kulturális és gasztronómiai élményből biztos, hogy nem lesz hiány.

Családoknak különösen ajánlott

A balatoni kerékpárút végig épített, így gyerekekkel is biztonságos a bicajos közlekedés. Egyes településeknél bizonyos szakaszokon a városon keresztül vezet az út, így nemcsak a Balaton partját csodálhatjátok meg két kerékről, de a városokat is bejárhatjátok. A biciklis szállás előnyeit azonnal élvezhetitek, amikor a túra után megérkeztek a kempingbe. A felnőttek többek között lazításként kipróbálhatják a mobilszaunát, amelynek külön érdekessége, hogy a csobbanás a Balatonban történik. A kisebbeknek az élménymedence lesz az egyik kedvence és nem csak nyáron, hiszen míg a Balaton vize hideg, a fűtött medencét tavasszal és ősszel is tudják használni.

Elő a bringákkal, jön a tavasz, irány a Balaton!