Programok szeptemberben – jön a balatoni utószezon!

2023.06.29.

Programok szeptemberben – jön a balatoni utószezon!

2023.06.29.

programok szeptember Balaton Mirabella Camping

Vége a nyárnak, de nem a nyaralásnak

Ahogy közeledik az augusztus vége, már érezzük a levegőben, hogy küszöbön az évszakváltás és hamarosan beköszönt az őszi szezon. Az ősz azonban nem csak a dolgos hétköznapokról és a feladatok tömkelegéről szól, hanem ezernyi varázslatos kalandot tartogat azok számára, akik úgy döntenek, hogy kihasználják az utószezon kínálta lehetőségeket. A balatoni programok szeptemberben is számtalan élményt kínálnak nekünk, szuper rendezvények, klassz kirándulóhelyek várnak és néhol még igazi strandidő is adódik ebben az időszakban.

A iskolakezdés miatt bevésődött a köztudatba az az elképzelés, hogy a nyár a nyaralás ideje, szeptember elsejével pedig vége a pihenőidőnek. Ennek azonban korántsem kell így lennie, sőt az utószezon igazán különleges időszak itt a Balatonon, hiszen jó idő van, sokszor még napozni is van kedvünk, de nem fenyeget már az a nyomasztó hőség, ami a legjobb programokat is el tudja rontani. Az alábbiakban összeszedtünk nektek néhány ötletet erre az időszakra, mert szuper programok szeptemberben is várnak Zamárdiban. Olvass tovább és tudd meg mi az, amit nem érdemes kihagyni az utószezonban.

 

Meglepetés a horgászoknak

Horgászat a kempingben

Nem vitás az igazi balatoni életérzés elválaszthatatlan része a pecázás. Ki ne emlékezne a neon színű pecabotokra, amikkel gyerekként is egyszerű volt horgászsikereket bezsebelni. Akár komolyan, akár szórakozásból űzöd ezt a remek hobbit, idén szeptember 1-től szabadon élvezheted a horgászat örömeit a Mirabella Campingben. Csomagoljátok ki nálunk a horgászfelszerelést, mert ahogy beköszönt az első ragyogó őszi nap indulhat a pecázás kényelmesen, közvetlenül a kempingben.

 

Utószezoni kikapcsolódás a Mirabella Campingben

Pihenj a kemping nyugalmában

Ha szeretnél egy kicsit feltöltődni, mielőtt megérkeznek a hűvös őszi napok akkor a szeptember és az október eleje tökéletes választás egy kis kiruccanásra. Ilyenkor a kemping sokkal békésebb, csendesebb, az itt töltött idő teljes mértékben a gondtalan pihenésé lehet. Napközben még előkerülhetnek a könnyű nyári ruhák, esténként pedig jólesik egy puha takaróba burkolózva beszélgetni a tábortűz mellett, vagy egy finom balatoni bort kortyolgatni a csillagok alatt. A természet közelsége ősszel is jótékonyan hat testre és lélekre, kár lenne lemondani róla, hiszen gyorsan elmúlik ez az aranyat érő időszak is.

Ha féltek a sátrazástól a hűvösebb éjszakákon, akkor próbáljátok ki a kényelmes fűthető mobilházainkat, vagy érkezhettek saját, vagy bérelt lakókocsival és máris kezdődhet a tökéletes kikapcsolódás.

 

Töltsd fel magad energiával

Ha szeretnél feltöltődni energiával a szuper sportlehetőségek és a szabadtéri mozgásos programok szeptemberben is várnak. Mindezekre a kempingben és a környéken egyaránt van lehetőséged. Számos játék és kültéri elfoglaltság vár közvetlenül a Mirabellában, hiszen van focipálya, röplabdapálya, ping-pong és kerékpár kölcsönzési lehetőség is. A futás szerelmesei pedig csodás környezetben, közvetlenül a vízparton indíthatják a napot. Itt kényelmesen kocoghattok, vagy lefuthatjátok a legjobb időtöket a balatoni naplementében is.

 

Gasztro élmények a kempingben és a környéken

A Mirabella remek választás azok számára, akik szeretik a kényelmet. Ha nincs sok szabadidőd és csak pár napra tudsz megszökni az utószezonban, akkor jó, ha minden fontos szolgáltatást megtalálsz közvetlenül a szállásodon, hogy ne pazarold az értékes pihenő időt azzal, hogy például étkezési lehetőségeket keresgélsz. A kempingben remek büfék, kávézó, színvonalas étterem és ABC is található, így azonnal finom falatokhoz juthatsz, amikor csak megéhezel. Jó ha tudod, azt is, hogy a balatoni programok szeptemberben gyakran a szüret köré szerveződnek, így a környéken bőven részesülhetsz gasztronómiai élményekben, hiszen ilyenkor a  finom boroké a főszerep és a pincészetek körül pezseg az élet.

 

programok szeptember Balaton Mirabella Camping

Balaton, Zamárdi –  Mirabella Camping

 

Programok szeptemberben

 

Kirándulások és vizes kalandok a Balaton mellett

A balatoni programok szeptemberben is csábítóak, hiszen a vizes kalandokról az utószezonban sem kell lemondanunk, sőt egyes tevékenységek ilyenkor még jobbak lehetnek!  Az utószezon kedvező a szörfözéshez is, hiszen ilyenkor már kevés a strandoló, így szabadabban indulhatunk neki a hullámoknak. Ha pedig egy kicsit ringatóznátok a vízen, egyszerűen szálljatok kompra, nem messze a kempingtől találjátok a Szántódi RÉV-et, ahonnan rendszeresen indulnak kompjáratok a festői Tihanyba. Egy ilyen hajókázással egybekötött gyönyörű őszi kiránduláson garantáltan elfelejtesz minden problémát és kisimultan térhetsz vissza a dolgos hétköznapokba.

 

Családbarát futónap Zamárdiban

Nálunk kitüntetett helyen szerepelnek a futóversenyek a szeptemberi programkínálatban, hiszen ez a legjobb időszak egy kis mozgásra. 2023 szeptember 16-án szombaton a Zamárdi Szabadstrandon kerül megrendezésre a dm Balaton Run 2023, ahol a kényelmes 5,25 kilométeres, vagy a nagyobb kihívással kecsegtető 10,5 illetve, 21,1 kilométeres távok közül is választhatunk. A rendezvényen gyerekfutam is lesz, ahol a kisebbek 1-4 kilométeres távokra nevezhetnek be.

 

Kóstolj bele a termelői piac ízeibe

A programok szeptemberben gyakran a természet ajándékairól szólnak, a szüreti mulatságok és gasztro túrák mellett pedig igazi kis gyöngyszemek is szerepelnek a lehetőségek között. Zamárdiban a hónap végéig minden vasárnap 8-12 óra között hangulatos termelői piacra bukkanhatsz a Patkó Büfé udvarán. Itt bevásárolhatsz igazi csemegéket a helyi kis- és őstermelők kínálatából és magaddal viheted a Balaton környéki finomságokat a saját éléskamrádba is.

 

Szállásfoglalás az utószezonra

A balatoni programok szeptemberben is számtalan kalandra hívnak és ez a kis felsorolás csupán ízelítő volt a sok-sok érdekességből, ami Zamárdi környékén vár rátok. Használjátok ki az utószezon előnyeit és ne feledjétek, mindezeken túl még a szállásotok is olcsóbb lesz ebben az időszakban. Ha jöhet egy ráadás nyaralás, akkor nincs más dolgotok, mint pár kattintással lefoglalni egy remek kis őszi kiruccanást a Balaton partra. Szállásotokat bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is fizethetitek.