Aktív pihenés – sportolás a Mirabella Campingben

2022.04.19.

Aktív pihenés – sportolás a Mirabella Campingben

2022.04.19.

aktív pihenés Mirabella Camping Balaton Zamárdi

Miért jó az aktív pihenés?

Természetesen tavasszal és nyáron már mindenki vágyik kicsit arra, hogy feltegye a lábát és csak úgy ne csináljon semmit. Vannak akik a tengerparti nyaralásuk javát is átalusszák. Biztos, hogy jó, ha csak fekszünk a parton és nem csinálunk semmit? Főleg egy ilyen nyaralás után nehéz visszazökkenni a hétköznapi rutinba, mert kicsit úgy érezzük, túlságosan is beleszoktunk.

 

Egy kis sport feltölti a szervezetünket

Számtalan sportolási lehetőség adott már a nyaralóhelyeken, és ezeket olykor-olykor azért érdemes is kihasználni. Ezzel nemcsak a testünknek teszünk jót, de a szervezetünkben felszabaduló különböző hormonok  örömérzetet is keltenek. Ha a passzív és aktív pihenés arányait jól találjuk el, akkor biztosan elégedetten és jó érzéssel térünk haza a nyaralásból.

 

A Mirabella Campingben minden adott a sportoláshoz

Mindenki másképp szeret mozogni, ezért a kempingben gondoskodtunk arról, hogy sokféle mozgásforma és sportolási lehetőség közül tudjatok választani. Ebben a cikkben ezeket szeretnénk bemutatni Nektek.

 

aktív pihenés - Mirabella Camping Balaton ZamárdiAktív pihenés – strandröplabdapálya a Mirabella Campingben, Zamárdi

 

Egyéni sportok

Nagy divatja mostanában a futásnak, és aki egyszer belekezd, nem tudja abbahagyni. Ehhez nem sokat tudunk hozzátenni, de ha a kempingben nyaraltok, és ragaszkodtok a reggeli vagy esti futásotokhoz, akkor ezt könnyedén megtehetitek akár a Balaton parti napfelkeltében, vagy naplementében, hiszen a kempingből közvetlen kijárat nyílik a partra.,

Zamárdiban több futóversenyt is rendeznek, szeptember 14-án például a Maratonman futásra nevezhettek be.

 

 Csapatjátékok – az aktív pihenés legszórakoztatóbb fajtája

Akik egyedül szeretnek sportolni, azok inkább a befelé fordulás és a lelki egyensúly megtalálása miatt választják a meditálásra is alkalmas mozgásokat. A csapatjátékok viszont sokkal inkább szólnak a közös együttlétről, a játékról és csak másodsorban a győzelemről. A kempingünk tökéletesen megfelel ilyen jellegű tevékenységekre.

Az aktív pihenéshez nálunk minden adott. Focipályát és strandröplabda pályát is találtok, amit a kemping lakói bátran használhatnak. De hogy igazi játékélmény legyen, egyes napokon bajnokságokat is szervezünk, így igazi versenyélményben lehet részetek.

 

Kezdd frissen a reggelt!

A reggeli torna hívei számára is jó hírünk van. A kempingben főszezonban jóga órákon vehettek részt, de erősítéssel és nyújtással is kezdhetitek a napot. Ezek pontos kezdéséről és részleteiről honlapunk programnaptárában tájékozódhattok.

A programjainkat heti bontásban itt találjátok »

 

Vízi sportok

Azért a Balaton parti nyaralás alapvetően mégis csak a vízről szól, így természetesen vízi sportokra is van lehetőség. Jó hír, hogy a kemping saját partszakasszal rendelkezik, ahol a vízi sportokhoz szükséges eszközöket is tudtok bérelni május végétől. A vízibiciklit mindenki ismeri, de aminek most abszolút őrülete van az a SUP, vagyis a deszkán evezés. Ha bizonytalanok vagytok benne, hogyan is álljatok neki, akkor nyár elejétől profi tanáraink segítenek nektek.

Ugyanez vonatkozik a szörfözésre is. Nálunk nemcsak bérelni tudtok szörfdeszkát, de nyáron akár be is iratkozhattok a Zamárdi Szörfiskolába. A Windsurfcenter csapata garantálja a határtalan jó kedvet és a felhőtlen szórakozást.

 

Aktív pihenés – mit szólnak hozzá a gyerekek?

Természetesen azt, hogy ők ezen nem is gondolkodnak, hanem a mozgásigény számukra adott. Ezért is fontos, hogy a gyerekek számára is megfelelő programokat tudjunk biztosítani. Ha már a nyári hőségben a kicsiket úgysem lehet kirángatni a vízből, napközben közös vízitornában csatlakozhat be az egész család, emellett Sellősuli, Vízi vetélkedő és Víz alatti mókázás is várja a kicsiket.

Mivel tudjuk, hogy a SUP őrületből a gyerekek sem szeretnének kimaradni, délutánonként erre is van lehetőség. Kövessétek figyelemmel honlapunkat, a 2024-es szezonra szóló programokat nemsokára már megtaláljátok.

A programjainkat heti bontásban itt találjátok »

 

Ha ez sem elég, van még néhány tippünk

A nyár folyamán is mindig akadhat olyan nap, amikor kevésbé kellemes az időjárás és nem tudjátok a napot a parton tölteni. Ilyenkor jól jön néhány vészmegoldás, amit ha kihasználtok talán kevésbé lesznek szomorkásak a hidegebb napok is, ha aktív pihenéssel töltitek.

  • Elsőként a biciklizést tudjuk javasolni, és nemcsak a mozgás miatt. bérelhető biciklijeinken bebarangolhatjátok a környéket, vagy ellátogathattok a balatoni kerékpárúton a közeli városokba.
  • Szórakozásképp pingpongozni is tudtok, vagy rendezzetek csocsóbajnokságot.
  • Ha pedig semmiképp sem szeretnétek víz nélkül maradni, csobbanjatok a kemping élménymedencéjében.