Balatoni vitorlások – látványnak is gyönyörű!

2022.05.02.

Balatoni vitorlások – látványnak is gyönyörű!

2022.05.02.

vitorlások a Balatonon Zamárdi

Vitorlás versenyző vagy? Vagy csak szereted nézni a hajókat?

Összeszedtünk Nektek pár tavaszi versenyt, ahová még tudtok nevezni, ha pedig balatoni kirándulásotok alkalmával megnéznétek a vitorlásokat, akkor olvassátok el, mikor hol találtok alkalmat rá.

Mivel a vitorlás szezon már elkezdődött, sorra követik egymást a Balaton különböző kikötőiben a versenyek. Balatonfüreden a Yacht Club például 2022. május 7-én tartja hagyományos szezonnyitó versenyét, a Tolnay Kálmán Emlékversenyt.

Az egy napos túraverseny alatt a Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred útvonalatt kell levitorlázni a nevező csapatoknak. Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség 2022. május 6-án 18:00-21:00 és 2022. május 7-én 7:30-8:00 között.

 

Katamarán – a vitorlás Forma 1

A következő héten, azaz május 14-15-én az Isuzukamion Katamarán versenyt rendezik meg Balatonalmádiban. A katamaránozás egy nagyon különleges vízi sport, amely egyesíti a vitorlázás, a repülés és száguldás élményét. A hajók nagy sebességgel úsznak, ezért szokták a vitorlázás Forma 1-ének is nevezni.

Az extrém vizes programok szerelmeseinek tehát a katamaránozás egy jó választás lehet. Ha szeretne megismerkedne ezzel az őrült sporttal, május második hétvégéjén mindenképp látogasson el Almádiba.

Ugyanezen a hétvégén Tihanyban is a vitrolásoké lesz a főszerep, ekkor kerül sor ugyanis a Félszigetkerülő Kalóz Túraversenyre, ami családi programnak is érdekes lehet.

 

Balatonföldvár – a vitorlás paradicsom

Balatonföldváron szintén nagy hagyománya van a vitorlázásnak, főként a Spartacus Vitorlás Egylet jóvoltából. Itt is már áprilisban startolt a szezon, azóta szinte folyamatosan zajlanak majd a különböző versenyek és bajnokságok. Május 21-22-én például a Nyári Földvári Regattákra kerül sor, május 23-28. között pedig a Recaboard világbajnokságot rendezik itt meg. Június elején, azaz 3-6. között pedig a Repülő Hollandi Országos Bajnokságon mérettethetik meg magukat a vitorlások.

 

Páros versenyek

2014 óta a Karsailing Vitorlás Sport Egyesület felel az úgynevezett 4kezes versenyekért. Az elsőt idén május 21-én rendezik Balatonlellén. Páros túraversenyt egy héttel később, május 28-án is szerveznek Balatonfüreden – az 8M OPEN kétszemélyes Balatonkerülőt.

Emlékkupákból is több lesz az idei tavasz folyamán. A Tolnay Kálmán emlékére rendezett regattát már említettük, emellett lesz még Dolesch Iván emlékverseny – Csillaghajó Flottabajnokság, amelyhez szintén Balatonföldváron lehet csatlakozni június 4-6. között. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a itt a Pünkösdi Regatta is a Túravitorlás Sportklub szervezésében.

A versenyeken való részvétellel és a nevezéssel kapcsolatban érdemes ellátogatni a https://hunsail.hu/versenyek honlapra, ahol folyamatosan nyomon tudjátok követni az eseményeket.

 

Vitorlások Zamárdiban

Vitorlás hajóval Zamárdiban is ki lehet kötni, ám a kikötő kis forgalma és sekély vize miatt csak kisebb méretű hajókat tud fogadni. 2022-ben itt a Svert Kupát rendezik meg, amely nagy hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében. Az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. Idén augusztus 14-én bonthatnak vitorlát a versenyzők.

 

vitorlás szállás Mirabella Camping Zamárdi Balaton

 

Hol tudtok megszállni a versenyek ideje alatt?

A Mirabella Camping a Zamárdi Vitorlás Kikötő közvetlen közelében található, így ha hajóval érkeztek, vagy szeretnétek vitorlást bérelni, akkor a kemping egy jó lehetőség. Itt található a Nánási Vitorlás Sport Egyesület is, ahol akár maga a sport is elsajátítható.

 

A Mirabella Camping szolgáltatásai

A Zamárdiban található Mirabella Campingben a kempingezést abszolút a 21. századi módon kell elképzelni. Felszereltségben, kényelemben és a helyben lévő szolgáltatásokban, valamint a vendéglátás terén is a legjobbat nyújtjuk. A lakókocsi és sátorozás mellett mobilházakban is van lehetőség megszállni. A mobilházak mindennel fel vannak szerelve, ami egy nyaraláshoz szükséges.

 

Sportos családoknak mindenképp ajánljuk

Akik a vízi sportok miatt látogatnak el ide, azok biztosan jól érzik majd magukat a kempinges környezetben, de szinte mindenkinek ajánljuk aki szeret a szabadban, vagy minél természetesebb környezetben kikapcsolódni. Az aktívan eltöltött időt szolgálják a vízi sportokon kívül a kempingen belüli lehetőségek, a sportpályák, a bérelhető kerékpárok, a pingpongasztal, röpipálya és a gyerekek számára a teljesen új játszótér is. Az abszolút feltöltődést szolgálja még a kempingben igénybe vehető masszázsszalon, valamint a mobilszauna is.

Szállásfoglalás »