Zamárdi látnivalókkal és új felfedezésekkel vár a déli parton

2023.11.29.

Zamárdi látnivalókkal és új felfedezésekkel vár a déli parton

2023.11.29.

zamárdi látnivalók Mirabella Camping Balaton Szállás

Zamárdi látnivalók, amelyeket nem lehet kihagyni

Bizton állíthatjuk, hogy a zamárdi látnivalók felfedezéséhez nem lesz elegendő egy rövidke kirándulás, a környék ugyanis kifogyhatatlan kincsesbánya a kalandokat kereső vendégek számára. A városka a Balaton déli partjának egyik legszebb részén számos érdekességgel, nagyszabású eseményekkel és lélegzetelállító természeti szépségekkel kényezteti az idelátogatókat egész évben.

A környéken kínálkozó lehetőségek színekkel, ízekkel, élményekkel járják át az itt töltött értékes szabadnapjaitokat.  Az alábbiakban bemutatjuk azokat a válogatott zamárdi látnivalókat, amelyek garantáltan felejthetetlenné tesznek egy igazi balatoni kiruccanást.

 

Kőhegyi Kilátó – tökéletes fotóhelyszín és valóságos csoda nem messze a kempingtől

Zamárdi látnivalókkal és lélegzetelállító fotó helyszínekkel is vár.  A déli part egyik legimpozánsabb kilátása mindössze 6 perces autóútra található a Mirabella Campingtől. A Kőhegyi Kilátó lenyűgöző panorámát nyújt ahol a Balaton kékje és a környező dombok, hegyoldalak egyaránt megcsodálhatóak. A kilátó, a kempingből egy kényelmes 40 perces sétával is megközelíthető. A Kőhegy ideális helyszín a naplemente nézéshez, fotózáshoz vagy épp a város és a környező vidék madártávlatból való megfigyeléséhez. Nemcsak a táj káprázatos, de a történelem is megelevenedik előttünk, hiszen a Kőhegyen a régmúlt korok hangulata is átszűrődik, ezt a különleges helyet ugyanis már a kelták és a rómaiak lakták.

 

Adrenalin bomba a zamárdi Kalandparkban

Ha aktív szabadidőeltöltésre és egy kis izgalomra vágysz, akkor keresd fel a Zamárdi Kalandparkot. Az itt található kalandpályák és akadályok remek szórakozást és egyben kihívást is jelentenek mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek számára. A park minden igényt kielégít, családok, munkahelyi csapatok, baráti társaságok egyaránt jó hangulatban tölthetik el itt az idejüket. A Zamárdi Kalandpark valódi testedzésnek is megfelelő, hiszen az izgalmakkal teli pályák újra és újra mozgásra csábítanak. A park hatalmas területen egy harmincötezer négyzetméteres ligetben helyezkedik el és kínál kikapcsolódási lehetőségeket, így mindenképpen egy egész napos kalandot érdemes tervezni ide.

 

Kulturális élmények és kiállítások

A Zamárdi látnivalók között számos múzeum, kiállítás, történelmi emlékhely szerepel. A városba látogatók itt találhatják az avarkori temető maradványait, vagy meglátogathatják a Világháborúk múzeumát, amely a két világháború tárgyi emlékeit mutatja be. A környéken hangulatos kis kápolnákat és egy templomot is találunk, amelyeket egy városi felfedezőút során szintén érdemes meglátogatni. A Fő utca 83-as szám alatt pedig egy valódi autentikus tájház várja a látogatókat, hagyományosan berendezett parasztszobákkal, és a népi kultúra változatos tárgyi emlékeivel.

Az állandó kiállítások mellett rengeteg szezonális programra és rendezvényre is lehet számítani a településen. A rendszeres városi rendezvények, élőzenével és természetesen a környék legfinomabb boraival csábítanak egy kis kikapcsolódásra.

 

zamárdi látnivalók Mirabella Camping Balaton Szállás

 

Egy napsütéses délelőtt a zamárdi piacon

Zamárdi látnivalók terén az egyik legjobb hely a Balaton déli partján és élményekben sem fogsz hiányt szenvedni, ha itt töltöd a vakációdat. A helyi termelői piac meglátogatása éppen ideális program egy ráérős vasárnap délelőttre és élménynek sem utolsó. A Patkó Büfé udvarán kizárólag hely őstermelők és somogyi kistermelők pultjai várják a nézelődőket.

Természetes a piacról nem térhetünk vissza üres kézzel, hiszen nehéz ellenállni a csábításnak. A piacon a zamatos zöldség- és gyümölcs kínálat mellett, valódi helyi ízek és specialitások is megtalálhatóak. A kempingezésben pedig az a legjobb, hogyha kedvünk szottyan egy kis főzőcskézésre, a termelői piacon beszerzett friss alapanyagokból egy remek bográcsozást, szabadtéri sütögetést, vagy kellemes pikniket is rendezhetünk.

 

zamárdi látnivalók Mirabella Camping Balaton Szállás

Zamárdi kikötő

 

Kompélmény és kirándulás a Tihanyi-félszigeten

Zamárdi látnivalók sokaságát kínálja fel a turisták számára, azonban egy tartalmas balatoni nyaralás nem volna teljes, ha kihagynánk a Balaton vízén való ringatózást. Ha már sokat csodáltuk a Mirabella Camping szépséges partszakaszáról a túloldalt és szívesen szemügyre vennénk közelebbről is a Tihanyi-félszigetet, akkor irány a Szántódi RÉV. A Komp közvetlenül a Zamárdival egybeépült Szántódról indul, amelyre autóval, kerékpárral, de akár gyalogosan is felszállhatunk. Az út igazi élmény, akárcsak egy hajókázás, hiszen közvetlenül gyönyörködhetünk abban, ahogy a komp átszeli a Balatont. A túlparton pedig újabb élmények és látnivalók várnak.

 

Tihanyi Apátság

Zamárdiból a Tihanyi-félsziget komppal könnyedén megközelíthető, ezért szinte kihagyhatatlan programnak számít a Tihanyi apátság meglátogatása is. Az apátság tó fölé magasodó épületével és történelmi értékeivel különleges kirándulóhely, amelyet a Balatonra nyíló kilátás tesz igazán teljessé. Az apátság környékén ugyanis olyan mediterrán hangulatú, tengert idéző látvány tárul elénk, hogy szinte hihetetlen, hogy a Balatonnál járunk.

 

Magyarország virágoskertje: A Köröshegyi Levendulás

Zamárdi látnivalókban és kalandokban bővelkedik, így kiváló kiindulópont kisebb-nagyobb kirándulásokhoz is. A Mirabella Campingtől mindössze 12 perces autóútra található a Kőröshegyi Levendulás, ami fantasztikus élmény a virágszüretek idején. Tavasszal a tulipánosban, nyáron pedig a levendulásban készíthetsz életre szóló fotókat és nem utolsó sorban egy saját magad által szedett gyönyörű virágcsokorral térhetsz haza.

Ha előszezonban jössz kempingezni, figyeld a tulipánok nyílásának idejét, hiszen ez is egy olyan lehetőség Zamárdi környékén, amit nem érdemes kihagyni. Nyáron pedig a lila levendulamezők kápráztatnak el édes illatukkal, amik valóságos tengerként terülnek el a Kőröshegyi domboldalon.

 

Magas rangú zenei fesztiválok egész nyáron

Zamárdi látnivalók és programok egész sorával kényezteti az idelátogatókat. A kép azonban nem lenne teljes a kiemelkedő zenei fesztiválok megemlítése nélkül, hiszen Zamárdi a Balaton igazi fesztivál fővárosa, ami Európa szerte méltán tett szert kiemelt népszerűségre.  A Balaton Sound az elektronikus zene szerelmeseinek fellegvára, a Strandfesztivál a hazai könnyűzene legnépszerűbb előadóit vonultatja fel, a ZamJam fesztiválon pedig igazi legendákkal találkozhatunk. Egyszóval a minden igényt és ízlést kielégítő programkavalkád szintén garantált a környéken. A zamárdi látnivalók nem érnek véget a helyi nevezetességekkel és természeti kincsekkel, hiszen évről-évre felvonul a hazai- és nemzetközi zenei élet színe-java a Balaton partján.

Zamárdi egy igazi balatoni gyöngyszem, ahol a természet, a kultúra és a szórakozás ideális kombinációja gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról. Itt tényleg mindent megtalálsz, amire egy felejthetetlen élmény-nyaraláshoz szükséged lehet. A Mirabella Campingben pedig mennyei kényelemben pihenhetsz, belevetheted magad a különleges gasztro élményekbe, vizes kalandokba, vagy egyszerűen élvezheted a sok-sok extra szolgáltatást és azt a fajta határtalan szabadságot, amire mindig is vágytál.

Foglalj szállást a Mirabella Campingben egy kényelmes skandináv stílusú mobilházban, de érkezhetsz lakókocsival, vagy sátorral is, itt minden adott, hogy jól érezd magad.  Válaszd ki a kedvedre való programokat, és máris kezdődhet egy szuper nyaralás Zamárdiban!

Fotók: pixabay.com