Vérpezsdítő tavaszi kerékpártúrák a Balaton körül

2024.02.05.

Vérpezsdítő tavaszi kerékpártúrák a Balaton körül

2024.02.05.

kerékpártúra Zamárdi Balaton Mirabella Camping

Zamárdi, ahol a biciklis kalandok kezdődnek

 

Ez a fantasztikus kis balatoni városka biztosan nem ismeretlen a kerékpártúra rajongók számára, hiszen egy olyan rangos bringás eseménynek is otthont ad, mint az évtizedek óta töretlen sikereknek örvendő Balatonkör. A környék azonban nemcsak ennek a nagyszabású közösségi eseménynek köszönheti népszerűségét a bringás berkekben, hanem annak a számtalan különleges látnivalónak is, ami felejthetetlenné teszi az innen induló kerékpáros kiruccanásokat.

 

Fedezd fel a legjobb helyeket a BalatonBike365 App segítségével

El sem tudjuk képzelni, hogy voltunk képesek élni a BalatonBike365 App megjelenés előtt. Ha a Mirabella Campingben pihentek, ne hagyjátok ki a környék legjobb kerékpártúra útvonalait. Az app használatával nemcsak a tájékozódás lesz gyerekjáték, de lélegzetelállító helyeket fedezhettek fel a segítségével. Mindehhez közvetlenül a kempingben biciklit is  bérelhettek és máris indulhat a tavaszi zsongás.

kerékpártúra Zamárdi Balaton Mirabella Camping túraútvonalak

A Mirabellások top 3 kedvenc kerékpártúra útvonala

 

 Zamárdi és a környék csodái

Zamárdiból az egyik legkézenfekvőbb kerékpártúra a Balaton déli partjának felfedezése. Indulj el Zamárdiból és egyszerűen kövesd a part menti kerékpárutat. Útközben élvezheted a Balaton csodálatos panorámáját, és kedved szerint megpihenhetsz a kisebb falvakban vagy fürdőhelyeken. A kempingből egyszerűen juthatsz el a Kőhegyi Kilátóhoz, ahonnan a Balaton egyik legszebb kilátása nyílik a szemközti Tihanyi-félszigetre. Ha itt töltöd a tavaszi pihenőnapokat, a kilátó kötelező fotó helyszín. Útközben pedig számos történelmi emlékhely és érdekesség vár rátok.

 

Zamárdi – Tihany túra

Ez a túra Zamárdiból a Balaton északi partját célozza meg és egészen Tihanyig vezet. Zamárdi szomszédságából rendszeres kompjáratok indulnak Tihanyba, így nem feltétlenül kell tókerülésben gondolkodnod, ha szeretnéd felfedezni ezt a mesés vidéket. Kerékpárral megállhatsz a Belső-tó környékén, megcsodálhatod a Tihanyi-félsziget tengerparti hangulatot idéző látképét, megismerheted a történelmi várost és a természet szépségeit.

 

Zamárdi – Szántód – Balatonboglár kerékpártúra

Ez a körút Zamárdiból indul, majd dél felé haladva érinti Szántódot és Balatonboglárt. Útközben gyönyörködhetsz a balatoni kilátásban, és felfedezheted a környező települések kulturális és gasztronómiai kínálatát. Balatonboglárra már csak azért is érdemes egy kis kiruccanást tervezni, hogy megpillantsátok a közelmúltban felújított Gömbkilátó és lombkoronasétány páratlan látképét.

 

2024-ben is kihagyhatatlan: a Balatonkör

A jubileumi XXV. Balatonkör, várhatóan  az év legnagyobb kerékpáros élménye lesz, a profi és hobbi kerékpárosok számára egyaránt.

 

Élmények 286, 206, 140, 76, 25 kilométeren

A legendás biciklitúra nyeregbe szólítja a felkészült sportolókat, hiszen az egyik legnagyobb táv a maga 206 kilométerével valódi kihívást jelent még a rátermett versenyzők számára is. Idén emelhetjük a tétet és a Kompkörön 216 kilométerrel is megpróbálkozhatunk, a Sokkkör elnevezésű távon pedig az igazán bátrak, akár 286 kilométert is bevállalhatnak.

A Balatonkör nem verseny, hanem egy valódi, nagyszabású közösségi esemény, amely éppúgy megszólítja az amatőr természetkedvelő bicikliseket, családokat, mint ahogy az önmaguktól magas teljesítmény váró sportolókat is.

Erőnlétedtől függően választhatod a jóval barátibb, de ugyanúgy kihívást jelentő 140 kilométeres Nagykört vagy 76 kilométeres Kiskört, esetleg a könnyedebb, de korántsem kezdő távot a 25 kilométeres családi kerékpártúrát is.

XXV. Balatonkör 2024. április 27-28. között kerül megrendezésre, Zamárdiban. Ha szeretnél részt venni az eseményen, add le a nevezésedet online a hivatalos weboldalon, legkésőbb 2024. április 10. szerdáig. Az előnevezés már zajlik, ezért nem érdemes várni vele, hiszen a határidő lejártával már csak a helyszíni nevezés lehetséges. A kerékpártúrára való jelentkezés mellett ne felejts el szállást is foglalni az esemény idejére. Ez egy valóban nagyszabású rendezvény Zamárdi életében, rengeteg érdeklődőt vonzz a környékre, ezért jó ha idejében foglalsz szállást a Mirabella Campingben, hiszen a legjobb helyek hamar elfogynak.

 

A kerékpárosok kedvenc szálláshelye Zamárdiban

A tavasz a kerékpártúrák időszaka, hiszen ilyenkor az üde, friss levegő, a meleg napsugarak mindenkit a természetbe csábítanak. Ugyanakkor nincs kánikula, sem tömeg, kisebb a forgalom az utakon és a legszebb kilátást nyújtó pontokon is úgy érezhetitek a táj, a Balaton és ez a mérhetetlen szabadság csak a tiétek.

Zamárdi pedig biciklis szemszögből is az egyik legfontosabb pont a Balatonnál. Megannyi kerékpártúra útvonala indul ki innen, a szuper rendezvények és helyek pedig csak arra várnak, hogy belevesd magad a tavaszi forgatagba. Ha szállást keresel a tavaszi bringás kiruccanásokhoz Mirabella Camping tökéletes választás lesz számodra.

 

Egy kemping a kerékpárbarátoknak, ahol

  • szállásod közvetlenül a Balaton parton lehet,
  • helyben bérelhetsz kerékpárt,
  • kényelmi szolgáltatásokkal és szórakozási lehetőségekkel tesszük teljessé a túrák közti pihenőidődet, sportpályák, játékok és vizes kalandok is várnak a kempingben,
  • közvetlenül a szálláshelyen találsz büféket, ABC-t és egy kiváló éttermet is, amely hatalmas adagokkal gondoskodik róla, hogy energiát nyerj az új kalandokhoz,
  •  egy hosszú élményekben gazdag nap után kényeztetheted magad egy frissítő masszázzsal, vagy kiülhetsz a teraszra egy pohár finom balatoni borral.

 

A Mirabella Campingben többféle szállástípus közül válogathatsz, érkezhetsz sátorral, lakókocsival, vagy megpihenhetsz a tavaszi kerékpártúrákhoz és kirándulásokhoz tökéletes, fűthető, teraszos mobilházaink egyikében. A jól felszerelt kényelmes fedett szálláshelyeken ideális körülmények várnak Rád. A legjobb helyek azonban hamar elfogynak, ezért csapj le a kiszemelt mobilházra, hogy biztosítsd a helyed egy tavaszi kalandra.

ITT tudsz szállást foglalni.