2 kalandpark és vízi attrakciók Zamárdi környékén

2022.06.07.

2 kalandpark és vízi attrakciók Zamárdi környékén

2022.06.07.

kalandpark Zamárdi - Balatonboglár bob

Adrenalin függők figyelem!

Sebesség, magasság vagy épp lenyűgöző látvány – nem kell messzire menni, hogy ezeket az élményeket átéljük. Aki a felejthetetlen attrakciókat keresi, a Balatonnál is megtalálja, legyen az kicsi, kamasz vagy felnőtt. Ha bombasztikus és eseménydús nyaralásra vágysz, ebből a cikkből bőven meríthetsz inspirációt.

 

Kalandparkok

 

Zamárdi Kalandpark

A Balaton melletti Zamárdi Kalandparkban összesen 18 kalandpálya várja a gyerekeket, tiniket és felnőtteket! Természetes erdei környezetben, a fák közötti különböző kötélhidak és más eszközök segítségével lehet az akadálypályákon végighaladni. Csapatoknak kimondottan ajánlatott, akár osztálykirándulás részeként beiktatni, vagy egy zúzós csapatépítést szervezni ide.

 

 

Ugrani is tudsz…

Power Fun ugrótorony már méreteiben is impozáns látványt nyújt, nem is beszélve a pazar kilátásról, amit csak a legbátrabbak csodálhatnak meg fentről! Ha kellően adrenalinfüggő vagy, először fel kell másznod a 12 méter magas toronyba. Ha pedig felértél… na ott kezdődik amiért jöttél! Az ugrótornyot tekinthetjük akár „szabadesés-szimulátornak” is: ha elszánod magad, tizenkét méteres szabadesés vár rád a Zamárdi Kalandpark legmagasabb pontjáról.

Zamárdi kalandpark »

 

Ha szükség van még egy kis sebességre

Zamárdiban nemcsak kalandparkot találtok, hanem a sebesség élményt máshogy is megélhetitek. A fiatalok legalább is biztosan szívesen töltenek el egy órácskát a Zamárdiring nevet viselő gokart pályán. A balatoni régió legszebb, legszínvonalasabb GOKART pályája 550 méter hosszúra bővített, érdekes vonalvezetésű, döntött kanyarú, nem síkterepű pálya. Gyerek gokarttal is rendelkeznek, amely 7-8 éves kortól, minimum 130 cm magasságtól használható.

Zamárdiring »

 

Balatonboglári kalandpark és bobpálya

Bolgláron található a Gömbkilátó és közvetlen szomszédságában a kalandpark. Itt bobpályát is találtok, ahol a sebesség élménye garantált! Az 580 méter hosszú bobpályán a kisebbekkel is le lehet siklani, de van itt falmászás, íjászat, kötélpálya és játszótér a kicsiknek.

Boglári bob »

 

Napfény, víz, adrenalin!

 

Száguldozás a vízen

A szárazföldi kalandparkok után igazi adrenalin túrában lehet részetek, ha felszálltok a 320 lóerős motorcsónakokra a Siófoki kikötőben. Ezek szervezett utak, amit a ti igényeiteknek megfelelően bonyolítanak le a profi hajósok. Emellett vitorlásokat is bérelhettek, valamint igénybe vehetitek a vízitaxi szolgáltatást is. Gyorsan, garantáltan dugó mentesen, a legrövidebb úton hidalják át a távolságokat. A hajókon kerékpárok is szállíthatóak, útközben lehetőség van 1-1 megállásra is fürdés céljából a tó közepén lévő kristálytiszta vízben.

Vízitaxi »

Tengernyi élmény az ország egyik legnagyobb Wibit víziparkjában

Ez egy igazi attrakció, ahol az egész család jól érezheti magát. Nemcsak, hogy jól, de mozgalmasan is, ami rengeteg mókás pillanatot tartogat a számotokra. De mi is az a Wibit? Felfújható játékelemek sora vár benneteket a vízben, amelyek egy hatalmas légvárhoz hasonlítanak. És mivel ezek mind a víz felszínén úsznak, nemcsak rajtuk ugrálhattok, hanem onnan be a vízbe is. De csúszták, mászófalak, árkok, tornyok és ezernyi variációja a mozgásos élményszerzésnek. Mindez több mint 600 négyzetméter területen, Siófokon, az Aranypart kellős közepén.

Bebo Aquapark Siófok »

 

kalandpark Zamárdi vitorlástáborok

 

Vitorlástáborok

Ha a gyerek rajong a hajókért, szereti az izgalmakat, és a vizet is kedveli, akkor Zamárdiban egész nyáron van lehetőség vitorlás táborba menni. Ezek azonban nemcsak gyerekeknek szólnak, hiszen családok, felnőttek is érkezhetnek – a különböző tábor típusok között átjárás lehetséges, barátok, testvérek természetesen együtt lehetnek a tábor alatt. A lényeg, hogy elsajátítsátok a vitorlázás fortélyait, élvezzétek a hajókázást, és az időjárásnak megfelelően a lehető legtöbb időt töltsétek a vízen.

Nánási vitorlástáborok »

 

Állatbarátoknak és gyerekeknek

 

Balatonföldvári teknős park

A Teknős Park Magyarország első és egyetlen látogatható teknős gyűjteménye a Balatonnál. Fél hektáros területén jelenleg 283 teknős él. Megcsodálhatod a különböző fajhoz tartozó teknősöket kicsiktől az óriásokig, felnőttektől az újszülöttekig, ragadozót ugyanúgy mint a növényevőt. A nagyon jó tartási körülmények miatt az állatok kiválóan szaporodnak, minden évben 150-200 kisteknős születik július közepétől szeptember végéig. Természetesen a látogatók ezt is láthatják.

Balatonföldvári teknős park »

 

Siófoki Óriáskerék

Minden gyerek álma, hogy egyszer felüljön egy óriáskerékre. A Balaton déli partján erre is van lehetőség, ami egy igazi attrakció a kicsik számára. Ez Magyarország egyetlen magyar gyártású óriáskereke, ami 50 méter magas. 30 darab gondolában emelkedhetnek fel a magasba az érdeklődők, ahonnan a kilátás igazán pazar, és a Balaton nyújtotta panoráma igazi esztétikai élmény nyújt.

Bővebben az óriáskerékről »

 

Vidámság és játék – balatonlellei vidámpark

Zamárditól fél órára, Balatonlellén mindenképp látogassátok meg a Balaton legnagyobb vidámparkját, ahol több mint 20 játék, 4 dodgem, Speedy Gonzales hullámvasút, és XXL Extreme vár Benneteket. Jó hír, hogy ha megvásároljátok a karszalagot, korlátlanul használhatjátok a játékokat, így akár egy egész napot is szórakozással és mókázással tölhetitek. A gyerekek biztosan hálásak lesznek ezért az élményért.

A balatonlellei vidámpark »

 

És ha kellemesen elfáradtatok…

…akkor a Mirabella Camping ideális szállás, mert szinte szállodai komfortjával, éttermeivel és vendéglátóhelyeivel, mobilszaunájával vár, hogy kipihenjétek magatokat!

Mobilházak, lakókocsi parcellák és sátorhelyek »