Hajókázás a „magyar tengeren” 2023-ban

2023.02.28.

Hajókázás a „magyar tengeren” 2023-ban

2023.02.28.

hajó vitorlás Balaton Mirabella Camping előszezon Zamárdi

Ilyenkor lehet csak igazán kiélvezni a kellemesen hűs tavaszi szeleket és még csendes, nem túlzsúfolt vízfelületet. Vitorlázz, kenuzz, kajakozz vagy pattanj fel egy SUP-ra, és máris szelheted a hullámokat például Balatonszemesnél, Fonyódnál vagy Zamárdi mellett.

 

Válaszd fűtött mobilházainkat, ha nem szeretnél a hajón aludni 😀

Vitorláshajóval a Balatonon

Ha Balaton, akkor az egyik legmeghatározóbb látvány az, amikor a partról nézzük, ahogy a vitorláshajók ringatóznak a vízen. A hajókázás az egyik legnagyobb élmény, amiben a szeretett „magyar tengerünkön” részesülhetünk. Nemcsak hajókirándulásokra, vagy egy Szántód-Tihany közötti kompozásra van lehetőségünk, ha a Balatonon járunk, de a vitorláshajózást is kipróbálhatjuk, akár Zamárdiban is.

A Mirabella Camping mellett találod a Zamárdi vitorláshajó kikötőt, ahol akár bérelhetsz is vitorlást, de egy kis hajókázásra is van lehetőséged. Ha pedig ennél is többre vágynál, szintén a kikötőnél található  a Nánási Vitorlás Sport Egyesület, ahol oktatás is folyik a Zamárdi Vitorlás és Vízimentő Egyesülettel együttműködésben. Különféle tanfolyamokon elsajátíthatjuk a vitorlázás elméleti és gyakorlati tudnivalóit. Egy ilyen programmal biztosan felejthetetlenné tehetjük a nyaralásunkat.

 

hajó vitorlás Balaton Mirabella Camping előszezon

Kajak, kenu és minden, ami jó

Zamárdiban a vízi sportok szerelmesei biztosan nem fognak csalódni, hiszen nemcsak kajak, kenu, vagy bármilyen más eszköz bérlésére van lehetőség, de nyáron innen indul a 2023-as Balaton átevezés is. A Zamárdi és Tihany közötti 8 kilométeres táv megtehető kajakkal, kenuval, SUP-on, sárkányhajóval, vagy evezős kategóriában indulva. A táv, azért nem gyerekjáték, de felkészüléssel bárki számára igazi élmény lehet a teljesítése. Ha az idei év kihívásai közül éppen ezt fogadnád el, akkor még van időd rágyúrni a feladatra. A Mirabella Camping 2023. április 21-től nyitva van, így már tavasszal elkezdheted az edzéseket, hogy júliusban te is átevezhesd keresztbe a Balatont.

Vizes kalandok a Mirabella Campingben

Ha már rajongója vagy valamelyik vízi sportnak, vagy csak régóta szeretnéd kipróbálni a szörfözést, esetleg részesülnél az utóbbi években elterjedt SUP őrületben, akkor a Mirabella Camping éppen neked való szállás. A kemping privát partszakasszal rendelkezik, ahol zavartalanul szelheted a hullámokat, nincs tömeg és ha az előszezont választod, akkor valóban úgy érezheted a deszkán, hogy tiéd a Balaton!

A Mirabella Campingben SUP és szörf eszközöket is lehet bérelni. Természetesen, az igazi klasszikus sem maradhat el, a vízibicikli kölcsönzés, ami a kicsiknek is mindig nagy élmény. Ugyanígy izgalmas tapasztalat lehet a SUP deszkán evezés, amit már a gyerekek is kipróbálhatnak profi tanáraink segítségével, délutánonként erre is van lehetőség. A Mirabella Camping honlapján további információkat találhatsz ezekről a programokról és a különféle szolgáltatásokról is. Mindezeket már előszezonban igénybe lehet venni, így ha tavasszal az időjárás még nem is hozza meg a kedvet a strandoláshoz, a vizes kalandok nem maradnak el.

Ha idén nem szeretnél lemaradni a legjobb élményekről a hullámokon, akkor érdemes már időben szállást foglalni a kempingben. Az előszezon nemcsak a kellemes tavaszi szelek és a békés környezet miatt ideális a vízi sportok szempontjából, de ilyenkor a szállást is kedvezményes áron foglalhatsz a kempingben. Az online foglalást néhány perc alatt elvégezheted, fizetni pedig bankkártyával és SZÉP kártyával is van lehetőséged. Ha még csak tervezgeted az utazást, kérhetsz személyre szabott árkalkulációt is, melyet szintén, kényelmesen online elintézhetsz.

Windsurfcenter a Zamárdi szörfiskola

A Mirabella Campingnél lehet szörfdeszkát bérelni, de ha szeretnéd továbbfejleszteni a meglévő tudásodat, vagy még csak kóstolgatod a szörfös életérzést, akkor akár be is iratkozhatsz a Zamárdi szörfiskolába.

A kempingben lehetőséged van profi oktatókkal és az időjárás és szél viszonyoknak megfelelő felszereléssel belevágni a tanulásba. Az alapokat már néhány óra alatt el lehet sajátítani, miközben a Windsurfcenter csapatának tagjai nemcsak a tudásukkal, de a jókedvükkel és lelkesedésükkel is elhalmoznak majd, ami garantálja, hogy szórakoztató időtöltésben legyen részed. A biztonságról pedig a mentőmellények gondoskodnak, melyekhez az eszköz bérlés során juthatunk hozzá és viselésük kötelező. A gyerekeknek is teljes nyugalommal engedhetjük, hogy kipróbálják magukat a hullámokon, hiszen a szervezett programok során az oktatók szoros figyelme gondoskodik arról, hogy a kisebb csemeték is biztonságban legyenek.

Ha komolyabban szeretnénk a szörfözéssel foglalkozni, esetleg a jövőben a tenger hullámait is meglovagolnánk, Zamárdiban lehetőségünk van az ehhez szükséges szörfigazolvány megszerzésére is. A Windsurfcenter a 10 órás tanfolyam és a hozzá tartozó vizsga sikeres teljesítése után szörfigazolványt (Windsurf Grundschein), is ki tud állítani számunkra. Ezt az igazolványt egész Európában is elfogadják. Érdemes belevágni, hiszen egy remek kempinges kikapcsolódásról úgy térhetsz haza, hogy tanultál valami újat és még „jogosítványt” is szerezhetsz a hullámokhoz.