Balatoni gyógyfürdők Zamárdi környékén

2022.05.26.

Balatoni gyógyfürdők Zamárdi környékén

2022.05.26.

gyógyfürdő thermal fürdő Balaton Zamárdi

Gyógyvíz és gyógyfürdők a Balaton közelében

A fürdőzés szerelmesei sokszor bosszankodnak a rossz idő miatt, bár a tóban vannak gyógyforrások a víz alatt és az 1800-as években gyógyvíznek gondolták a Balaton vizét, de esőben sajnos hideg, így esélyünk sincs kiélvezni. Főként ha a kedvezőtlen időjárás akár napokig is eltart, mi pedig erre az egy hét nyaralásra vágytunk egész évben.

 

A gyerekek is csalódottak lehetnek

A felnőttek még csak-csak feltalálják magukat, de a gyerekek biztos nem lesznek túlságosan boldogok attól, hogy ki kell hagyniuk a pancsolást. Pedig nem kell! Szerencsére ma már több gyógyfürdő, vagy éppen fedett strand áll rendelkezésre szerte a Balaton körül, így esős időben sem kell szárazon maradnia senkinek. Bár nem az eső miatt.

Ebben a cikkben azokat a helyeket gyűjtöttük össze számotokra, amelyek Zamárdi és környékéről közelíthetők meg, hiszen elsősorban a Mirabelli Camping nyaralóinak szeretnénk tippeket adni, merre induljanak csobbanni, ha épp vacak az idő a balatoni fürdőzéshez.

 

gyógyfürdő thermal fürdő Balaton

A gyógyfürdők rossz időben is nyitva vannak!

 

Galerius Élményfürdő – Siófok

Zamárdihoz legközelebb Siófokon található fedett fürdőzési lehetőség. A Galerius Élményfürdő 6 medencével, köztük gyermekmedencével, csúszdákkal, pezsgőfürdővel és a nagyberényi termálvízzel üzemelő melegvizes medencével várja a vendégeket. Gyermekes családoknak ideális, a sekély vizű medencék mellett a gyermekkuckóban is el tudnak játszani a kicsik, ahol készség-és kreativitásfejlesztő játékokkal szórakozhatnak az apróságok.

 

Bebo Aquapark – Siófok

Extrém kalandokra és abszolút vidámságbombára számítsatok, ha a Bebo Aquaparkba látogattok. A Balaton vizén mintegy 600 négyzetméternyi területen berendezett vízi játékok, csúszdák, trambolinok ugráló és mászófelületek ezernyi lehetőséget rejtenek a vidámságra. Ez Magyarország egyik legnagyobb Wibit víziparkja, ahol minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb elemeket.

 

Ha valami nagy durranásra vágytok – Annagora Aquapark -Balatonfüred

Itt aztán egész napra való kalandra számíthattok, hiszen az Aquapark 12 csúszdával és az ország második legnagyobb hullámmedencéjével rendelkezik. Kül- és beltérben egyaránt találtok csúszdákat és medencéket, a pancsolótól kezdve a gyerekmedencéken át, egészen a lassan mélyülő medencékig. Az összes medence fűtött, ezért akár enyhébb időben is élvezetes lehet itt megmártózni a 28-30 fokos vízben.

 

Hamarosan újra lehet gyógyulni Nagyberényben

A nagyberényi forrásvíz sokak számára ismeretes. A 40 fokos termálvízzel több környékbeli fürdő és szálloda is töltötte meg medencéit, most azonban helyben is megnyitja kapuit az egykori Oázis Panzió, amelynek helyén a beruházók egy magas színvonalú gyógyfürdőt építenek ki. A gyógyfürdő Goldenlife Apartmanház és Egészségcentrum néven fut majd, melynek vize a nőgyógyászati, illetve reumás megbetegedések gyógyításában lehet jó hatással.

Igali gyógyfürdő – nyugodt vidéki környezet, korszerű szolgáltatások

Igaz kicsit messzebb Zamárditól, mintegy 50 perc autókázásra találjátok az igali gyógyfürdőt, amely pont idén lett 60 éves. Ezzel ez a Dél-dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, azonban a kornak megfelelő infrastruktúrával és strandolási lehetőséggel várja a fürdőzni vágyókat. A gyógymedencék mellett strand, csúszdák és szauna teszi kellemessé és változatossá az itt töltött időt. A fürdő egész évben nyitva tart, a kültéri medencéket május végétől üzemelnek, előnye, hogy a belépők ára nagyon baráti.

 

Tamási Termálfürdő

A tamási gyógyvíz értékes ásványi anyagokat tartalmaz, összetételének köszönhetően a főleg a mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések gyógyításában, a sport-, vagy más izomsérülések utókezelésénél, valamint az idült bőrbetegségek, vagy az érszűkületek egyes formáinak kezelésénél bizonyul hatékonynak. A Tamási Thermal Spa-t azonban nemcsak gyógyvize miatt, hanem strandja és wellness szolgáltatásai miatt is kedvelik. A tolnai településen nyugodt környezetben fürdőzhetnek az ide látogatók.

Minden gyógyvíz termálvíz, de nem minden termálvíz gyógyvíz

Sokszor nem is tudjuk pontosan mit jelent a termál, és mi a gyógyvíz. Segítünk egy kicsit eligazodni: a termálvíz vagy hévíz az a felszín alatti víz, amelynek hőmérséklete meghaladja a 30 °C-ot. Általában minimum 1000 mg oldott szilárd ásványi anyagot tartalmaz literenként. A gyógyvíz pedig az a termálvíz, amely a benne lévő ásványi anyagok miatt egy betegségre bizonyítottan gyógyító hatással bír. A gyógyvizek kémiai, fizikai és biológiai hatásait együttesen alkalmazzák gyógyítás céljából.

 

Ha nem szeretnétek kimozdulni a kempingből

Mi felkészültük a rossz időre is: A Mirabella Campingben egészségügyi és kényeztető masszázzsal és mobilszaunával is várunk.

A szaunaszeánszok időpontját itt tudjátok ellenőrizni »