Tulipánszüret Kőröshegyen, a Balaton legnagyobb virágoskertjében

2023.04.03.

Tulipánszüret Kőröshegyen, a Balaton legnagyobb virágoskertjében

2023.04.03.

tulipánszüret Kőröshegy Mirabella Camping Zamárdi

Kőröshegyi Levendulás a Balaton déli partján

A Kőröshegyi Levendulagazdaság 2012-ben kezdte meg a tevékenységét és mára már nem csak a Balaton, de az ország legnagyobb virágoskertjévé nőtte ki magát. Kőröshegyen idén is lesz tulipánszüret, ami évről-évre egyre nagyobb sikert arat. A gazdaság Zamárdi közvetlen közelében a déli parton található, így ha célba veszitek a tulipánszüretet, érdemes egy kis kempingezéssel, balatoni kikapcsolódással is összekötni a programot.

A tulipánszüret igazi bakancslistás program, hiszen a Kőröshegyről egyszerre élvezhetjük a lélegzetelállító balatoni panorámát és a gyönyörű virágok látványát. A gazdaságban egész évben zajlik a munka, de leginkább a tavaszi és kora nyári időszakban érdemes ellátogatni ide, amikor szó szerint virágba borul a hegyoldal. Tavasszal, április közepétől a holland tulipánföldek varázsát idéző tulipánszürettel, a nyár elején, június tájékán pedig a provance-i hangulatot megelevenítő levendulamezővel kápráztat el minket a Kőröshegy.

 

Tulipánszüret 2023-ban

 

tulipánszüret Kőröshegy Mirabella Camping Zamárdi

 

A program időpontja

A 2023-as tulipánvásár a tervek szerint április 13. és 23. között kerül megrendezésre. A program teljes ideje alatt minden nap reggeltől késő délutánig várják a látogatókat Kőröshegyen. Érdemes követni a Kőröshegyi Levendulás oldalát, hiszen ott naprakész információkhoz juthatunk a programmal kapcsolatban. A virágszedés dátuma a tulipánoktól is függ, hiszen akkor a legszebb a virágmező, ha már bontogatja szirmait a közel félmillió szál tulipán. Az, hogy mindez pontosan mikor történik meg függ az időjárástól is, de várhatóan április közepétől indul majd a szüret.

 

Praktikus tudnivalók

A hegyoldalon, amíg a szem ellát mindenütt virágok nyílnak, a domb egyik oldalán a levendulamező készülődik a nyár nyitányára, a másik oldalon pedig rengeteg színben és formában találhatunk hosszú tulipánsorokat és természetesen a gyönyörű nárciszokról is szót kell ejtenünk, hiszen azokból sincs hiány a birtokon. A fényképezőgépet semmiképp ne hagyjátok otthon, hiszen ez a hely ideális arra, hogy gyönyörű fotók készüljenek, ehhez pedig fotópontokat is találtok, háttérben az érintetlen virágmezőkkel.

A hatalmas terület felfedezése egy kisebb kirándulásnak is beillik, ezért mindenképp kényelmes öltözetben érkezzetek. Ha a programot megelőzően kissé nedvesebb lenne az időjárás, az a talajt is fel tudja áztatni, ezért érdemes gumicsizmával is készülni a látogatásra. A tulipánszedéshez nem árt, ha ollót, vagy metszőollót is visztek magunkkal, mert bár kézzel is le lehet törni a virágokat, de úgy könnyen megsérülhetnek és fontos, hogy odafigyeljünk a hagymák épségére.

Amiatt sem kell aggódnotok, hogy a kocsitokat hol tudjátok letenni, mert bár a tulipánszüret igen népszerű program, a parkolás jól szervezett irányított módon zajlik.

A tulipánszürettel egybekötött látogatás ezen a különleges virágmezőn semmihez nem fogható élmény, akár egy fél napot is el lehet tölteni itt úgy, hogy észre sem veszitek majd az idő múlását. A saját kezűleg begyűjtött virágokat pedig csokorban, vagy a helyszínen megvásárolható romantikus kosárkában, vagy stílusos vödörben vihetitek haza.

 

Tulipánszüret Balaton parti pihenéssel

A Mirabella Camping április 21-én pénteken nyitja meg a kapuit a vendégek előtt Zamárdiban, ami éppen a Kőröshegy szomszédságában található. Érdemes kihasználni a lehetőséget, hiszen a kempingnyitás a tulipánszüret utolsó hétvégéje is egyben. Eltölteni egy kellemes, pihentető hétvégét a kempingben, majd egy csokor saját szedésű tulipánnal zárni a tavaszias kiruccanást, már önmagában elég jól hangzik. Ráadásul a Mirabella Camping szállásai között kényelmes skandináv hangulatú, jól felszerelt, fűthető mobilházakat is találtok, ahol még a frissen szedett virágok is vízbe kerülhetnek, amíg élvezitek a tavaszi napsugarakat a Balaton parton.

Foglaljatok a Mirabella Campingben egy kényelmes szállást és nem csak a tulipánszüret teszi majd felejthetetlenné a kirándulásotokat! Mind a kempingben, mind pedig a környéken számtalan kikapcsolódási lehetőség vár titeket. A Balaton közelsége, egy könnyed hajókázás, a számtalan sportlehetőség, vagy egy laza biciklis túra mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy igazán feltöltődjetek és végleg búcsút mondjatok a tavaszi fáradtságnak!

 

Árkalkuláció és szállásfoglalás

Az árkalkuláció és szállásfoglalás, pillanatok alatt online, egyszerűen elintézhető. Nincs más dolgotok, mint kiválasztani a számotokra leginkább megfelelő szállástípust és az előleg befizetésével már véglegessé is válik a foglalásotok. Szállásotokat fizethetitek bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is. Ne feledjétek azt sem, hogy az előszezonban a helyek olcsóbbak, ezért megéri ilyenkorra időzíteni egy-egy kisebb nyaralást.