Tulipánszüret 2024 – káprázatos virágmezők a Balatonnál

Színpompás tavaszi élmény, amit nem lehet kihagyni

2024.04.03.

Tulipánszüret 2024 – káprázatos virágmezők a Balatonnál

Színpompás tavaszi élmény, amit nem lehet kihagyni

2024.04.03.

tulipánszüret 2024 Mirabella Camping Zamárdi

 

A Kőröshegyi Levendulás Magyarország legnagyobb virágoskertje, amit évente minimum kétszer érdemes meglátogatni. Nyáron levendulaillatba burkolózik a hegyoldal, tavasszal pedig közel ötszázezer tulipán és megannyi gyönyörű nárcisz bont szirmot. Mindezt hamarosan vendégek sokasága csodálhatja meg, hiszen a tulipánszüret 2024-ben is megrendezésre kerül.

Nincs is ahhoz fogható látvány, mint amikor gyönyörű színes sávokban, virágok ezrei kúsznak végig a lejtőkön. Remek fotókat készíthettek, az erre a célra érintetlenül hagyott sorok előtt és saját szedésű csokrokban vihettek magatokkal egy aprócska tavaszt, ami a vázában még sokáig emlékeztet majd erre kalandos kirándulásra.

Április 19-én nyit a Mirabella Camping, gyertek el egy szuper balatoni kikapcsolódásra már az első hétvégénken, hiszen így még éppen elcsíphetitek a tulipánszüret 2024-es pillanatait.

 

Balatoni kiruccanás és tulipánszüret 2024-ben

2024. április 19-én pénteken nyit a Mirabella Camping, foglaljatok egy kényelmes szállást erre a hétvégére és látogassátok meg az ellenállhatatlan tavaszi mesevilágot a Kőröshegyen.

A tulipánszüret 2024-ben április 21-én vasárnap ér véget, eddig a napig fogadja a vendégeket a Kőröshegyi Levendulás. A virágmezőket szakaszosan nyitják meg az aratás során, így a káprázatos élmény garantált és az utolsó hétvégén is számtalan pompás tulipánt gyűjthettek.

 

tulipánszüret 2024 Mirabella Camping Zamárdi

 

Virágmezők Zamárdi közelében

A Mirabella Camping Zamárdiban kiváló kiindulási pont a tavaszi kirándulásokhoz. A Kőröshegyi Levendulás pedig egy abszolút bakancslistás hely, ahova minden évben érdemes visszatérni.

A kempingtől mindössze tíz perces autóútra találjátok az álomszép virágmezőket.

Ha autóval érkeztek a programra a kijelölt parkolóhelyeket tudtok használni, amelyek körül tapasztalt személyzet irányítja a forgalmat. A Kőröshegyi levendulás 1200 autó számára képes helyet biztosítani, így biztosan nem lesz gond a parkolással.

 

Kerékpárral a Kőröshegyre

Akit a tavaszi zsongás aktívabb kalandra csábít, annak a kerékpáros megközelítést ajánljuk.

Közvetlenül a kempingben biciklit is bérelhettek a virágszedéssel egybekötött kiránduláshoz. A távot kevesebb, mint fél óra alatt könnyedén letekerhetitek és máris ott találjátok magatokat a tulipánszüret 2024-es forgatagában.

 

Virágszüret és tavaszi forgatag

A Kőröshegyi Levendulásban 2024. március és április 21. között várják a tulipánkedvelő vendégeket. Minden hétköznap: 9:00 és 17:00 óra között, hétvégén pedig meghosszabbított nyitvatartással, 9:00 és 18:00 óra között zajlik az virágszüret.

Megcsodálhatjátok az érintetlen tulipánmezőket, az aratásra kijelölt területeken pedig gyönyörű tavaszi csokrokat gyűjthettek, mindemellett vásárolhattok virághagymákat és levendula töveket is.

Idén a fotózáshoz teljesen új elemeket állítanak fel a kertben, ahol egy hintában ringatózva, vagy egy szív közepében üldögélve igazi tavaszi képsorozatot készíthettek.

Nemcsak káprázatos tulipáncsokorral térhettek haza a virágszedésből, hiszen a tulipánszüret 2024-ben is egybe esik a nárcisz virágzással és ez a növény is gyűjthető.

A nárcisz szinte minden kiskertben megtalálható, a tulipán mellett igazi kedvenc tavaszi virágnak számít. Ezeknek a nagy népszerűségnek örvendő növényeknek külön terület jutott a Kőröshegyi Levendulásban. Számtalan virágzó nárciszt csodálhattok meg a domboldalon, vannak köztük különleges fajták és rendkívül illatosak is.

 

Pihenés a Balaton parton

A tulipánszüret 2024-ben is felejthetetlen kalandnak ígérkezik. A nagyszerű virágos kirándulás után semmiképp ne rohanjatok haza, hiszen ha már itt vagytok, eltölthettek egy szuper hétvégét a Mirabella Campingben.

A szállásotok közvetlenül a vízparton, csodás panorámával és a természet üde zöldjével vár benneteket. Az egész napos kőröshegyi látogatás után jól esik a kempingben megpihenni, ahol számtalan kényelmi szolgáltatás teszi teljessé az élményt.

Egy finom ital és néhány könnyű falat a part menti büfében, vagy egy kiadós vacsora közvetlenül a Mirabella Camping remek éttermében biztosan jólesik egy ilyen fantasztikus kalandot követően. A pihenéshez pedig ideális választás lehet egy teljesen felszerelt, fűthető mobilház, ahol otthoni kényelemben élvezhetitek a balatoni tavaszt.

A Balaton part tavasszal a legszebb, a víz gyönyörű kék, magatokba szívhatjátok a fehér vitorlák látványát, de a kempingben aktív szabadidő eltöltésre is van lehetőségetek.

 

Szállásfoglalás egyszerűen

A szállásfoglalást online, egyszerűen, mindössze pár kattintással elintézhetitek, amit az előleg befizetésével véglegesíthettek. Fizetni bankkártyával és bármely szolgáltató által kibocsátott SZÉP kártyátok segítségével is tudtok.

A foglalással azonban nem érdemes késlekedni, hiszen a mobilházak gyorsan elfogynak. Szervezzétek meg a tavasz legnagyobb kalandját és látogassatok el a Balaton partra és közeli kőröshegyi virágmezőkre.