A kutyabarát kemping

Nyaralás házi kedvencünkkel – a jó megoldás egy kutyabarát kemping

Sokan csak azért nem járnak nyaralni, mert nem tudják, mit kezdjenek házi kedvenceikkel. Sokszor még egy kisbabával is fejtörést okoz útnak indulni, hiszen nem tudjuk, milyenek a körülmények, lesz-e a szálláson minden kellék, amire szükség lehet, bírja-e majd az utazást és sorolhatnánk. A háziállatok esetében még ennél is több kérdés merülhet fel, mégis mindenkit arra biztatunk, ha a kutyus barátságos, és Ti mint gazdik betartotok pár szabályt, vállaljatok be egy nyaralást.

 

Hogyan keress szállást?

Talán ez a legfontosabb kérdés. Mert ugyan egyre több a kutyabarát szálláshely, nem biztos, hogy mindenhol valóban megfelelők az adottságok, hogy mind a ketten komfortosan érezzétek magatokat. Egy hotel talán túl szűkös lehet, vagy nincs a közelben sétáltatási lehetőség, esetleg zavarhatja a kutya jelenléte a többi vendég nyugalmát. Azt is érdemes fontolóra venni, hogy a közelben tudunk-e úgy kellemesen időt tölteni, hogy oda a kutyát is magunkkal tudjuk vinni.

 

Mi lehet a legmegfelelőbb kutyabarát szállás?

Ha ezt a sok-sok tényezők szem előtt tartjuk, akkor egy kutyabarát kemping lehet a legideálisabb hely a közös nyaraláshoz. Egyrészt a kempingek zöld övezetben találhatók, általában nagy területen, ahol bőven van hely mindenki számára. Ha a kutyusnak is elég mozgástér jut, akkor könnyebben alkalmazkodik az idegen környezethez, és jobban érzi magát. De az is fontos, hogy milyen a környezet, vagyis a többi nyaraló és a vendéglátó hozzáállása. Minden általánosítás nélkül, de talán kijelenthetjük, hogy akik a kempinges nyaralást választják, valószínűleg szeretnek a szabadban lenni, kedvelik a természetet, és így az állatokat is. Így nagy valószínűséggel itt a kutyusod nem fogja zavarni a többi kemping lakót, és azért az nem rossz, ha nem kell a többiek miatt görcsölnöd.

Azért mielőtt belevágnátok a közös kalandba, jó ha szem előtt tartotok pár olyan dolgot, ami esetleg problémákat okozhat a nyaralás közben.

A kutyabarát kempingbe mindenképp csak olyan állatot vigyetek magatokkal, aki szelíd, barátságos, sokat volt már emberek között, és a gyerekek jelenlétét is jól tűri, hiszen szinte minden nyaralóhelyen akadnak gyerkőcök, és lehet, hogy olyan is lesz, aki meg szeretné simogatni majd a kis kedvencedet. Az is előny, ha a kutya vagy más háziállat nyugodt természetű, és szinte 100%-os biztonsággal ki lehet róla jelenteni, hogy másokra nézve nem veszélyes.

Fontos az is, hogy más kutyákkal szemben se legyen agresszív, vagy ingerlékeny, mert egy kutyabarát kempingben előfordulhat, hogy több kutyus is tartózkodik. Bár, a legtöbb helyen kizárólag a pórázon való tartás engedélyezett csak, az sem árt, ha az állat nem szökős, vagyis nem csatangol el. Főként pedig a többi kikapcsolódni vágyó érdekében, az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire szeret a kutyusod ugatni. Az mindenképpen üdvös, ha ezt csak ritkán teszi.

 

Szolgáltatás - kutyabarát kemping háziállat kisállat a kempingbenMirabella Camping Zamárdi, kutyabarát kemping

 

A kutyabarát kemping

Zamárdiban a Mirabella Camping abszolút olyan hely, ahová jó szívvel mehettek kikapcsolódni, hiszen mind a mobilházakban, mind a parcellákon és sátorhelyeken is sok szeretettel látják a kedvenceket. Természetesen az éttermekben és büfékben is szívesen látott vendégek.

 

Itt is vannak azonban szabályok, amelyekről érdemes tájékozódni:

  • A Mirabella Campingbe csak békés természetű, félelmet nem keltő állatok hozhatók be, fizetési kötelezettség mellett.
  • Fontos, hogy az állat egészséges és oltott legyen.Indulás előtt mindenképp rakjátok be az oltási könyvet is, mert ezt ellenőrizhetik!
  • A kemping területén a póráz használata kötelező!
  • Ne hagyd kutyádat egyedül a mobilházban olyan hosszú időre, ami alatt szeparációs szorongást mutathat (pl. ugatás, ajtó kaparás). Mielőtt közös vakációra indultok, ellenőrizd, hogy kutyádat egyedül lehet-e hagyni idegen helyen.
  • Kérjük, hogy az ágyakra, bútorokra semmilyen esetben ne engedd fel kedvencedet.  A mobilházban és a kemping területén bárminemű, az állat által okozott kárért a gazdi teljes anyagi, jogi és erkölcsi felelősséggel tartozik.
  • Az állatok csak a piktogrammal megjelölt helyen fürdethetők.
  • Mindig takaríts fel kutyusod után!

 

Bővebben itt olvashatsz róla »