Jön a Balatonkör – az év kerékpáros eseménye Zamárdiban

Vár ránk XXIV. Balatonkör

A Balatonkör Sportegyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül hazánk egyik legnépszerűbb kerékpártúrája, az immáron  XXIV. Balatonkör. Az eseményre 2023. május 13-14. Zamárdiban kerül sor, innen rajtol a 206 kilométeres Balatonkör, a 76 kilométeres Kiskör és a barátságos 25 kilométeres Családi kör is.

Nem véletlen, hogy az év egyik legfontosabb bringás eseménye, több mint két évtizede töretlenül fogadja a versenyzőket, hiszen a szervezők szívvel-lélekkel azon dolgoznak, hogy színvonalas, minőségi ellátásban részesüljenek a kerékpárosok. Mindemellett sikerült megőrizniük rendezvény a családias hangulatát, hiszen nem a mennyiségi részvételre helyezik a hangsúlyt, hanem a versenyzők szempontjaira koncentrálnak.

A Balatonkör szellemisége olyan közös értékeken alapul, mint a kerékpározás iránti rajongás, a természet szeretete a környezetvédelem és az egészséges életmód. Éppen ezért a résztvevők összetétele nagyon változatos, az indulók között évről-évre minden korosztály képviselteti magát. A túra történetében volt már 83 éves versenyző is Géza bácsi, aki az első túra alkalmával 140 kilométert tekert. A fiatalabb korosztályból pedig már 13 éves versenyző is képviseltette magát. Ebből is látszik, hogy a bringázás az elhivatottságon múlik és nem életkori tényezők függvénye.

A részvételi lehetőség tehát bárki számára adott, bár kétségtelen, hogy alapos felkészülést igényel, hiszen a 206 kilométeres táv már figyelemre méltó sportteljesítménynek számít, túlmutatva a hobbi kerékpározás keretein. Hogy még több ember számára lehetőség nyíljon ebben az egyedülálló élményben részesülni, a szervezők lehetőséget teremtettek, hogy felkészültségtől függően választhassuk a 76 kilométeres Kiskört is, megízlelve a komolyabb teljesítményt követő elégedettség érzését. Természetesen a 25 kilométeren versenyző családdal bringázók is elismerést érdemelnek és részesei lehetnek a nagyszerű túra hangulatnak.

A Balatonkör 2023-ban

XXIV. Balatonkör 2023. május 13-14-én kerül megrendezésre. A programnak a Balaton déli partján található Zamárdi ad otthont, innen indulnak a körök és ide érkeznek vissza.

  • 2023. május 13-án rajtol el a 206 km hosszú Balatonkör;
  • 2023. május 14-én indul a 76 km hosszú Kiskör és a 25 km-es Családi kör.

Nevezési információk

A Balatonkörre 2023. április 27-ig lehet benevezni, az online jelentkezési lap kitöltésével. Fontos tudni, hogy a nevezést csak akkor tekintik érvényesnek, ha az aktuálisan érvényben lévő nevezési határidőig a nevezési díj befizetése is megtörténik. Amennyiben ez valamilyen oknál fogva nem történik meg a megadott határidőig csak azt követően, akkor a jelentkezés helyszíni nevezésnek minősül. Ennek magasabb a díja, ezért a befizetett nevezési díjat előlegnek fogják tekinteni és a különbözetet is rendezni kell majd.

A Balatonkör Sportegyesület javasolja, hogy a jelentkezéshez a nevezési információkat és a részvételi szabályokat alaposan nézzétek át, mert azok további fontos tudnivalókat tartalmaznak.

A nagyobb bringás társaságoknak érdemes együtt benevezni, hiszen ha legalább 10 fő egyidejűleg adja le a jelentkezését, úgy a nevezési díjból 10% kedvezményt  kapnak. Lényegében minden 10. nevező részvétele ingyenesen lesz. Ezen kívül a helyszíni regisztráció során a szervezők minden évben kedveskednek egy kisebb ajándékcsomaggal, melyben a támogatók felajánlásai is helyet kapnak.

 

Balatonkör - szállás Mirabella Camping Zamárdi Balatonkör – fűthető mobilházak és lakókocsi parcellák a Mirabella Campingben

Biciklis szállás Zamárdiban

A kerékpárversenyzők és kísérőik számára a legkényelmesebb megoldás, ha a rajthoz közeli szállást választanak. A verseny Zamárdiból indul és a kör ide is érkezik vissza. Szívből ajánljuk a Mirabella Campinget, hiszen a Balatonkör szellemiségével értékrendjével összhangban, számunkra is fontos az aktív szabadidő eltöltés, az együtt lét öröme és a természetben töltött minőségi idő, ahogy a magas színvonalú szolgáltatások is. Ha a Balatonkör idejére szeretnétek szállást foglalni, fontos, hogy ezt idejében megtegyétek, mert természetesen ez egy igen népszerű időszak a kempingben. A foglalást leggyorsabban és legegyszerűbben online tudjátok megtenni, az előleg befizetésére pedig bankkártyával, vagy SZÉP kártyával is van lehetőségetek.

A Mirabella Campingben többféle szállástípus közül választhatnak az elhivatott kerékpárosok. A sátorhelyek és lakókocsi parcellák mellett mobilházakat is lehet foglalni. Mivel a kemping közvetlenül a vízparton helyezkedik el, egy hamisítatlan balatoni nyaralással is összeköthetitek a kerékpártúrán való részvételt. A kényelmi szolgáltatásaink pedig gondoskodnak róla, hogy semmiben ne szenvedjetek hiányt és lehetőségetek legyen kizárólag az élményekre koncentrálni és teljes mértékben kikapcsolódni. Helyben elérhető masszázs, mobilszauna szolgáltatás, mindezek mellett a kemping saját stranddal is rendelkezik.

ITT tudsz szállást foglalni.